Fred Vogels by Fred Vogels, 1 year ago

Reacties (1)

This comment was minimized by the moderator on the site

Een gedeelte uit een mail van een vriend:

Ik heb je muzikale autobiografie beluisterd. Dat kan inderdaad, - als men wil -, in een half uur, maar daarmee doe je het werk geen recht, want voor een goed begrip moet je het vaker en op verschillende...

Een gedeelte uit een mail van een vriend:

Ik heb je muzikale autobiografie beluisterd. Dat kan inderdaad, - als men wil -, in een half uur, maar daarmee doe je het werk geen recht, want voor een goed begrip moet je het vaker en op verschillende dagen horen. Het is met recht een emotioneel ego-document, heel herkenbaar, al specificeer je over de inhoud alleen een paar details. Dat is het prettige van muziek: je kunt dingen halverwege zeggen ("choses dites à demi") of helemaal aan de toehoorder ter invulling laten: daar hou ik erg van.
Je hebt gelijk: qua klank lijkt jouw werk hier en daar op de Sacre (met name de Danse Sacrale), maar inhoudelijk niet: Strawinski is een geniale regisseur van klankmassa's, maar over zijn persoonlijke emoties ervaren wij niets. Jouw muzikale stijl is, helemaal in lijn met de inhoud van je werk, uiterst persoonlijk, die van een eerlijk, bewogen, levend mens, en dat is hier meer van belang dan dat het "mooi" of "goed geschreven" is (wie maakt dat trouwens uit? die tijd hebben we gehad).

Lees meer
Fred Vogels
There are no comments posted here yet

Laat je reactie achter

  1. Posting comment as a guest.
Bijlages (0 / 3)
Share Your Location