Met het vertrek van Aat de Jonge als burgemeester verliest Dronten een charismatisch man met enorme antennes in de samenleving. Het vertrek van Aat en zijn vrouw uit Dronten is ook een persoonlijk verlies. Niet in de zin dat hij nu dood is, verre van dat. Hij is springlevend en gaat ongetwijfeld weer mooie andere dingen doen. Maar Aat is in alle jaren dat hij in Dronten woonde de enige persoon met wie ik ECHT contact had. Iemand met wie ik persoonlijke zaken kon uitwisselen. Ik heb dat verder in Dronten nog nooit op deze manier meegemaakt. 

Het deed daarom ook pijn als ik zag hoe hij werd aangesproken vanuit de samenleving. Door mensen die nog geen honderste procent presteerden van wat Aat deed voor de samenleving.

Hij was er op het moment dat ik echt steun nodig had. Zonder af te wachten of met lege woorden. Eerlijk en recht toe, recht aan.

Ik hoop voor Dronten dat ze een burgemeester krijgen van zijn statuur. Maar dat zal moeilijk worden. Immers, Aat is nauwelijks te vervangen.

Bijgaand mijn muziekstukje dat ik opnieuw heb opgenomen: Het heet Afscheid. Een sentimenteel stukje maar voor deze keer sta ik mijzelf dat toe. 

Now playing :
Afscheid - 3:25