Alone, with you is eigenlijk de titel van deze ballad. Maar voor deze gelegenheid in dit artikel: Alone with Kim Weemhoff.

Deze ballad schreef (= speelde) ik naar aanleiding van een moment, een van de zeer weinige momenten, dat ik niet intensief (24/7) met mijn lieve vrouw Hilke sprak. Ik voelde me alleen, terwijl mijn partner er gewoon was. Ergens. Maar even onbereikbaar voor mij. Ik moest dat gevoel uiten in een muziekstuk. Iets wat ik wel vaker doe, als iets me beroerd.

Het werd "Alleen, met jou". Niet als de meesten denken als ze deze titel lezen dat ik ergens "alleen met haar" ben. Nee juist niet. Ik voelde mee alleen, terwijl ze ergens was. Let op de komma.

Ik heb de eer Kim Weemhoff via Facebook te kennen en zijn voortdurende stroom van filmpjes met zijn drumwerk te zien en te beluisteren, nog los van zijn humor die ik geweldig vind. Ik wist dat Kim de drumpartij vele malen beter zou kunnen spelen dan ik had gedaan met mijn sampletjes of als gewezen drummer. Andere partijen (trompet met demper, piano, bas, koper/saxen) heb ik zelf ingespeeld. Maar een levende drumpartij van een fenomeen als Kim, dat ontbrak eraan. Ik vertelde Kim over mijn ervaringen met John Engels die ballads van mij had ingespeeld voor de serie Boks. Onnavolgbaar natuurlijk. Ik was ervan overtuigd dat Kim dat ook kon. En jawel. Hij heeft me geholpen met deze track. Het is supermooi geworden. Het is gespeeld in de stijl van Ascenseur pour l'échafaud - Lift to the Gallows. Lift naar het schavot. Filmmuziek met Miles Davis.

Het is een ballad geworden, die ik niet vaak hoop op te schrijven. Ja, zo vervelend vind ik het, als ik niet mijn mijn vrouw kan kletsen. 24/7.

Over de muziek: er zitten natuurlijk allerlei citaten in de muziek verstopt, liever gezegd emoties die ik omzet in muziek. Eentje wil ik wel verklappen. De allerlaatste noot van de trompet is een "lange neus". Helemaal verkeerde toonsoort. Zo gaat dat dan.

Luister hier: https://www.fredvogels.nl/alone-with-you

Reacties (0)

There are no comments posted here yet

Laat je reactie achter

  1. Posting comment as a guest.
Bijlages (0 / 3)
Share Your Location