Nu Rutger Hauer, de eerste Floris, is gestorven moest ik weer even denken aan mijn versie van Floris.
 
Floris de filmmuziek schreef ik ergens in 2003. Als pitch voor de gelijknamige film die bij NL-Film, Alain zou worden uitgebracht.
 
Uiteraard kreeg ik als, toen amateurfilmcomponist geen enkele kans om de filmmuziek daadwerkelijk te schrijven. Wat overmoedig. Maar men vond het wel bijzonder. Tja wat dat betekent? Ik vind het als thema voor epische film best wel aardig. De filmbeelden heb ik met een knipoog er bij gemaakt.
 
Ik schreef de muziek trouwens in één dag. Wat ik wel bijzonder vind. Zoals meestal schrijf ik met weinig geduld en veel fouten. Dat komt later wel denk ik dan altijd. Nou dat later is 16 jaar geworden. Ik heb de muziek gedeeltelijk herschreven in 2016 en nu eindelijk eens afgemaakt met een trailerachtige film erbij. Fragmenten uit de film Floris, A Nights Tale en nog wat ander werk om een echte trailer te maken. Nou ja echt? Met gevechten en natuurlijk de Liefde. Dank aan de filmproducenten.
 
Met het themaatje in de hoorns en trompet wordt ik geplaagd in mijn gezin. Met name als ik vraag of iemand een themaatje kan fluiten van een werk. Steevast krijg ik het thema van Floris te horen. Nou ja, dan zal het wel goed zijn ;-).

De film en muziek: https://www.fredvogels.nl/floris-defilm

Reacties (0)

There are no comments posted here yet

Laat je reactie achter

  1. Posting comment as a guest.
Bijlages (0 / 3)
Share Your Location