https://www.fredvogels.nl/my-last-song 

Ballads spelen zijn een prachtige manier om in een pianoklank te duiken. Je kan geen langklinkende noten spelen zoals op een viool, maar wel een heleboel tegelijkertijd. Zoals ik al vaker zeg, ik kan geen piano spelen. D.w.z. van blad spelen of überhaupt bekende moppies te spelen of naspelen. Of pianowerken waarbij je handen, rechts en links een eigen leven gaan leiden. Die gespletenheid heb ik tot mijn spijt niet.

Wat ik wel kan is intuïtief mijn weg zoeken in klank. Zo zat ik ooit te pingelen (zoals in deze opname) op een schitterende vleugel in het Concertgebouw in de pauze van een repetitie met o.a. Reinbert de Leeuw. Reinbert stond, zonder dat ik het in de gaten had, een tijdje achter me te luisteren. Ik kreeg een groot compliment van hem vanwege mijn prachtige aanslag, touché zoals hij zelf zei. En dat van een van de beste Satievertolkers.

Je hoort 'My Last Song'. Een opname van zo'n zoektocht over de toetsen. Bas en drums speelde ik zelf achteraf in. Zoals dit soort opnames gaan: één take. Ik kan het nooit twee keer, omdat ik geen piano kan spelen. My Last Song, elke keer weer.

Reacties (0)

There are no comments posted here yet

Laat je reactie achter

  1. Posting comment as a guest.
Bijlages (0 / 3)
Share Your Location