https://soundcloud.com/user-816044537/sets/soundtracks-of-the-television-boks 

https://www.fredvogels.nl/soundtracks-of-the-television-program-boks 

Ik ben vandaag weer wat uurtjes bezig geweest met het 'restoren, oppoetsen' van mijn composities voor de televisieserie Boks voor Soundcloud waar je hoge kwaliteit audio krijgt.

De serie heb ik samen gedaan met Maarten Spruijt. Maar deze keer publiceer ik alleen mijn eigen aandeel. Mijn aandeel waren vooral de jazzy composities maar ook zgn. underscores (filmische muziek waar niemand naar luisterd, maar als je het weglaat..o jee. Dan is de film ineens niet meer goed). We hebben ook veel samen gecomponeerd voor deze serie (een verhaal apart hoe leuk dat was), maar ook dat laat ik nu even achterwegen.
Maarten en ik verdeelde de partijen. Ik weet het niet meer precies hoe, maar ik schreef o.a. voor Maarten Spanjer en Joost Prinsen als die in beeld kwamen. Maar als de inspiratie er was deelden Maarten en ik gewoon. We konden aan elkaars werken prutsen als echte vrienden.

Er zijn nog altijd tenminste 33 composities over die ik in een paar weken schreef. Een aantal zijn met een dreamteam opgenomen (Jan Wessels, Ruud Ouwehand, Rob van Bavel, John Engels, e.a.), die staan nog op mijn website. Maar je hoort hier de originelen zoals ik ze zelf heb ingespeeld (behalve Schneider met de bastrombone partij gespeeld door Hans Schippers). Je hoort nu ook de partijen die ik in de definitieve versie heb weggelaten: strijkers, koper, e.d. Simpelweg omdat daar geen tijd, budget voor was. Maar wat ik nu hoorde was zeer de moeite waard!!

De serie is geschreven door Simon de Waal. Echt, het zijn hele mooie verhalen zoals een detective moet zijn. Simon is niet voor niks een fantastische schrijver voor boeken en scenarios.
De films zijn opgenomen door Shootingstar (Maria Peters, Hans Pos en Dave Schram) door verschillende regisseurs. Ik heb nog een serie kunnen kopen via Bol.com. Met Maria maakten we de film Afblijven. Met Hans Pos de film Kapitein Rob.

Via Soundcloud kun je alle tracks achter elkaar afdraaien. Veel luisterplezier, want ik had dat ook!! Het is heel afwisselend en geeft een heel goed beeld hoe Fred Vogels componeerd!!

Reacties (0)

There are no comments posted here yet

Laat je reactie achter

  1. Posting comment as a guest.
Bijlages (0 / 3)
Share Your Location