Nootje eraf, nootje erbij. Van idee tot eindresultaat.

Via de onderstaande link kun je horen hoe ik van een oorspronkelijk idee tot een eindresultaat kom. De leader van een televisieprogramma. In dit geval was het een detectiveserie van Talpa: Boks. Met onder andere Maarten Spanjer en Joost Prinsen in de hoofdrol.

Het begon met een zgn. pitch. Een muzikale auditie om te bepalen wie de muziek voor de hele serie mocht schrijven. Die pitch won ik (een van de onderstaande versies) en ik vroeg Maarten Spruijt om samen te werken. We deelden alle scenes en personen op. Veel muziek is dan ook wel herkenbaar wie het heeft gecomponeerd. Ik schreef vooral de jazzy stukken. De endleader heb ik in een paar uur geschreven: we waren met zijn allen vergeten dat er ook aan het eind van de uitzending een muziekje moest komen.

Deze leader was ook geselecteerd voor een wereldwijde promo van BOSE. Maar Talpa wilde het werk houden voor hun TV-serie. Wel zuur was het feit dat Talpa (John de Mol) de serie heeft gestopt met het beëindigen van de Talpa zender (TV10). Geen noemenswaardige inkomsten van maanden werk voor het schrijven van een hele serie, inclusief deze leader. Maar leuk en leerzaam was het wel! Het heeft mooie sfeerstukken opgeleverd (zie elders op de website) en deze leader is nog steeds mijn unieke ringtone op mijn telefoon. 

https://www.fredvogels.nl/making-of-a-leader

Reacties (0)

There are no comments posted here yet

Laat je reactie achter

  1. Posting comment as a guest.
Bijlages (0 / 3)
Share Your Location