Omaha Beach Honor and Sacrifice - Main Theme
Een muzikaal thema dat mij zeer aan het hart gaat. Een samenvatting van zoveel jaar Back to Normandy. Muzikaal gesproken dan.
Je hoort de pitch-versie (vandaag wat bijgeschaafd) waarna ik in 2015 ook de hele documentaire Omaha Beach, Honor and Sacrifice mocht underscoren (van muziek voorzien). De documentaire kreeg, zoals sommigen van jullie weten, een Emmy Award. Op de website staat een foto van het mooie beeldje. Het thema dat je hier hoort vormt de basis voor de hele docu.
In dit filmpje heb ik ook veel andere herinneringen verwerkt: de ontmoetingen met de veteranen, zowel Amerikanen als Britten en Canadezen. Mensen met wie ik vele jaren in Normandië heb gesproken over hun ervaringen en die ik heb vastgelegd op de website Back to Normandy. Ook controversiële momenten waar ik nu niet verder op inga, het staat al jaren op de website beschreven.
Erg bijzonder waren de ontmoetingen met de 29 Infantry Division: met de veteranen en het meespelen met de 29 Inf. Div. Band. Ook zie je foto’s van de making-off van mijn film “The Last Pilgrimage” opgedragen aan de Normandy Veterans Association (NVA).
Een bijzonder plekje heeft onze gezamenlijke tocht met de 110 Transport Compagnie (110TCIE) van het NL-leger naar Normandië. Dit zijn ook veteranen maar dan van missies naar Afghanistan en Srebrenica (Dutchbat).
Aan het eind de ontmoeting met Dame Vera Lynn en het concert van de Holland Legion Band uit Michigan USA in de Meerpaal in Dronten.
Al met al een bijzondere muzikale herinnering.
https://vimeo.com/436133414 

Reacties (0)

There are no comments posted here yet

Laat je reactie achter

  1. Posting comment as a guest.
Bijlages (0 / 3)
Share Your Location