Sunrise is een compositie die voor mij veel elementen bevat. Natuurlijk de letterlijke vertaling: zonsopgang. Daar kun je al veel muziek over schrijven. Wat een prachtig fenomeen. Elke dag weer kan je ernaar kijken, het beleven. Andere componisten gingen mij voor. Ik hoef hun werk niet over te doen. Maar waarschijnlijk hebben ze dezelfde gevoelens gehad met andere levenservaringen.

De zonsopgang is een nieuw begin. Het begin van een nieuwe dag waarvan niemand weet hoe de dag zal eindigen. Een nieuw begin wat ieder mens krijgt en wil. Maar soms, een enkele keer, zou je willen dat de dag nooit begonnen was. 

Ik beschrijf in de muziek een dag uit velen die toch weer uniek is. Een dag die je misschien niet wilde, maar die je toch de ervaring heeft gegeven waar je naar uitkeek. Ergens in je ziel.

Ik zou deze compositie elke dag anders hebben geschreven, omdat voor mij ook elke dag anders is.

Het heeft misschien te maken met de dood van dierbaren. Ik hoop en geloof dat zij een nieuwe zonsopgang in een andere wereld meemaken..

De film is een echte film, geen foto. Je hoort veel verwijzingen naar de natuur.  

Nog iets over het verhaal in de muziek: terwijl de zon opgaat worden natuurlijk ook de dieren wakker. Je hoort de vogels fluiten, zoals vogels altijd bij het eerste licht doen. Verderop in de muziek word ook de beer wakker. Vogels waarschuwen elkaar. Wat er dan gebeurd laat zich raden.
 

Video en muziek: https://www.fredvogels.nl/sunrise 

Reacties (0)

There are no comments posted here yet

Laat je reactie achter

  1. Posting comment as a guest.
Bijlages (0 / 3)
Share Your Location